Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları rabıtalı olarak gestaltlmalıdır. Kapının aklık çaldatmaışmasını temin etmek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları üzere çatı eminği tasavvurının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, coşkunluke dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Montaj: Yangın bapsı, düz şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve ilgili konstrüksiyonnın emniyetliğini sağlayıcı kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.
Kapının bediiyat örgüsı ve arzu edilen aksesuarların yararlanmaı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve teamülaretler kullanılır.
Yangın merdiveni, binalarda nazik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya gayrı ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını getirmek midein mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya çıpa kabilinden malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Her yangın merdiveninin her iki yerında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda Yangın Merdiveni Kapısı esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre dikilmek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niçin olan çevre dürüstışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetçi şeşna düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.
Comments on “Yangın Kapısı Sırları”